Stro

Vroeger werd stro gebruikt in stallen bij runderen, paarden en geiten. Stro is ook goed voor bronbemaling, om het ijzer uit het water te filteren.
Maas & Waal Fourage en Transport verzorgt voor u de beste kwaliteit stro. Om dit te waarborgen heeft Maas & Waal Fourage en Transport het GMP+ certificaat en zijn zij ook SecureFeed deelnemer! Hierbij staat kwaliteit en voedselveiligheid voorop.
Maas & Waal Fourage en Transport heeft persoonlijk contact met de akkerbouwers in binnen en buitenland. Hierdoor kunnen we ook de wensen van u als klant direct doorgeven en leveren.

Het stro wordt door onze akkerbouwers opgeslagen in grote schuren, hierdoor kunnen wij het hele jaar door aan uw vraag voldoen. Wij leveren zowel aan bedrijven als particulieren.

Maas & Waal Fourage en Transport levert stro in:
• Grote balen stro (300 – 500 kg):
    • Gesneden stro
    • Ongesneden stro
• Kleine balen (+/- 20 kg)
• Pre-Chop stro:
Voor de pick-up van de balenpers is een voorbouwhakselaar gemonteerd met klepelmessen. Het stro kan hierdoor gehakseld worden tot een lengte van 3-7 cm. Pre-Chop stro is leverbaar in grote balen. Door de korte lengte van het stro is selectie van het stro in een melkveerantsoen goed te voorkomen. Ook is er geen extra arbeid en brandstof nodig om te stro te verkleinen in de mengwagen.
• Kleine balen gebundeld:
Deze balen omvatten 14 stuks kleine strobalen gebundeld tot een grote baal. Hierdoor zijn deze eenvoudig machinaal te verplaatsen, terwijl de hanteerbaarheid van kleine balen blijft bestaan.
• Spaans gehamerd:
Spaans gehamerd stro is toepasbaar als ruwvoeder en strooisel. Door bewerking in de hamermolen is het stro verkleint tot een lengte van 2-4 cm. Ook is de strohalm in meerdere delen gespleten. Hierdoor neemt de smakelijkheid en verteerbaarheid toe.

Wij leveren in overleg ook op locatie. Voor de actuele informatie kunt u het beste telefonisch contact opnemen, bel +31 6 46 60 81 88.

Maar u kunt ook het contactformulier invullen, klik HIER.

maas & waal fourage en transport stro