Over Ons

Maas & Waal Fourage en Transport bestaat sinds begin 2011. In februari van dat jaar namen Johan Gubbels en Gina Dibbits het initiatief tot oprichting van een fouragehandel in stro, hooi en bodemstrooisels. Johan heeft veel ervaring in die bedrijfstak. Zijn vader had ook een fouragehandel in hooi en stro en als jongen hielp hij zijn vader waar hij maar kon. Na zijn achttiende werkte hij tot 2008 bij twee fouragehandelaren. In dat jaar vond een bedrijfsongeval plaats waardoor een langdurige revalidatie noodzakelijk was. In 2011 was hij zover hersteld dat een lang gekoesterde wens in vervulling ging; een eigen fouragehandel samen met zijn vriendin Gina. Gina verzorgt de administratie en Johan de handel: het kopen en verkopen van stro en hooi.

Het hooi koopt Johan van veetelers uit Duitsland (Eifel), Frankrijk (Vogezen) en ook wel Nederland. Zijn belangstelling gaat uit naar minder eiwitrijk hooi met veel kruiden. Paarden en jongvee vinden dat erg lekker, ook is het erg gezond voor die dieren. Hij wil graag in contact komen met veetelers die hem die kwaliteit hooi kunnen leveren. Het stro koopt Johan voornamelijk van akkerbouwers in noord en midden Frankrijk. Zij leveren stro van tarwe en gerst. Het gerstestro is vrij zacht en wordt gebruikt als veevoer en het tarwestro als strooisel.

Johan en Gina verzorgen zelf het transport in binnen- en buitenland. Zij komen de producten bij de leverancier ophalen en brengen het naar de afnemer.
De klantenkring is erg divers in het soort bedrijven als geografische spreiding. Het bestaat hoofdzakelijk uit melkveebedrijven en maneges in Noord-Brabant en zuid Gelderland.

Wilt u onze producten afhalen zowel particulier of als zakelijk?
Iedere zaterdagochtend van 8:30 tot 12:30 uur staan wij voor uw klaar op ons afhaaladres aan de Laarstraat 9 te Afferden (Gld). Hier kunt u al onze producten afhalen van kleine baaltjes hooi of stro, tot grote balen. En van enkele producten zakgoed, tot hele pallets. De mogelijkheden zijn zeer divers! Ook kunnen we producten laden met onze shovel of heftruck. Sinds kort kunt u ook per pin betalen! Uiteraard blijft contant betalen ook mogelijk.

Voor de actuele informatie kunt u het beste telefonisch contact opnemen...

Maar u kunt ook het contactformulier invullen, klik HIER.